Jeg savner.
Opdateret:
Skriv selv

Sne til julediorama
Manuela
Svar fra Jacob Olsen
Billeder og mål på telegrafmaster, elmaster og l.
Morten Yderstræde
Spor N klub på Sjælland
Kim Seidenfaden
Svar fra webmaster
En varmesav
Kim Seidenfaden
Svar fra webmaster
Svar fra John Wiinblad
Svar fra Ole Markussen
Svar fra Kurt Munk
Et stråtag
Hans Christensen
Svar fra Vøg Parsig
Hans Christensen beskriver sit resultat
Mere om træer
Webmaster
Netbladet savner
Hjælp til særnummer om træer
Et vandfald
Kirsten Fisker
Svar fra webmaster
Svar fra Søren Christoffersen
Svar fra Lisbeth Gauguin
En kornmark
Per Hansen
Svar fra Rolf Brems
Svar fra Karsten Madsen
Hvad savner du?
Spørg her
Få en god ide!
admin@modelbane-piger.dk


Er der ting du gerne vil lave, men som du ikke er sikker på, hvordan du skal gribe an, kan du efterlyse forslag til løsninger her.

Det kan være om hvordan du laver forskellige ting eller hvilke materialer du kan bruge.

En skitse af dine ønsker kan, sammen med en beskrivelse af dine ønsker, være en fordel.

Alle ønsker er velkommen.

Kommentarer og svar på ønsker er meget velkomne. Jo flere forskellige løsninger der kommer jo bedre.

Du behøver ikke at kunne sætte det flot op, du kan sende materialet, som vedhærtede filer til en mail eller sende en mail, så du kan få en adresse at sende et brev til.

En del af svarene vil senere blive lagt ind i kartoteket sammen med tip og ideer.

Efterlysninger, ønsker, svar og kommentarer sendes til:
admin@modelbane-piger.dk
.

Mailen skal indeholde fuldt navn og mail-adresse, der bringes sammen med dit indlæg, og have subject: Jeg savner.

Jeg savner en kornmark.
Per Hansen

Per står for landskabet på klubbens anlæg.
Han efterlyser en beskrivelse af, hvordan man kan lave en moden kornmark på modeljernbanen.

Hvis du kan hjælpe, beder vi dig lave en beskrivelse, meget gerne med ilustrationer, og maile den til admin@modelbane-piger.dk.

Per vil få en kopi af din mail og beskrivelsen vil blive lagt ind under Tip og ideer.

Alle svar er velkomne og vi takker på forhånd.

Jeg savner et vandfald
Kirsten Fisker

Kære Merete

Kan du hjælpe mig med et problem eller evt. henvise mig til litteratur ang. bygning af et vandfald?
Jeg har lavet et stort bjerg med en sø, og nu synes jeg, det kunne være flot med et vandfald også.
Men jeg aner ikke, hvordan jeg skal bære mig ad. Det skulle jo helst se så naturligt ud som muligt med brus og det hele.
Det er sjovt at se, at der også er andre piger end mig, der skal stå for det kreative, når manden har modeljernbane som hobby. Hvad skulle de stakkels mænd dog gøre uden os.

Med venlig hilsen

Kirsten Fisker

Hvis du kan hjælpe Kirsten, beder vi dig lave en beskrivelse, meget gerne med ilustrationer, og maile den til admin@modelbane-piger.dk.

Kirsten vil få en kopi af din mail og beskrivelsen vil blive lagt ind under Tip og ideer.

Jeg savner flere beskrivelser af træer til modelbanen.
Webmaster/M Nærum-Pedersen

Jeg har atter modtaget en mail med ønsket om beskrivelse af, hvordan jeg laver træer til modelbanen, da man ønsker flere forskellige slags træer på anlægget.

Jeg beder nu om hjælp hos jer andre.

Jeg kunne godt tænke mig jeres hjælp til at lave et særnummer af netbladet, som udelukkende indeholdt forskellige beskrivelser af træer.

Jeg har set flere vejledninger på nettet, nogle fremgangsmåder er beskrevet fler steder, dog med variation i materialevalg m.m.

Jeg savner generelt mål på træerne, både på rigtige træer og på modeltræer, og hvilken skale modeltræerne kan bruges til. Jeg er selv medlem i en 0-klub, så vores træer skal være forholdsvis store. Dette betyder også at jeg ikke har så meget erfaring med at lave små træer.
Nogle typer kan sikkert laves efter samme opskrift, som de store træer, andre kan ikke.

Rigtige træer.

Jeg vil bruge nogle af de flotte efterårsdage til at fotografere danske træer uden blade, da dette giver et godt indtryk af, hvordan stammen og grenene skal se ud, også i et modeltræ.
Samtidig vil jeg se på, hvor store rigtige træer bliver, forskellige steder i det danske landskab.
Hvis du har gode billeder af enkeltstående træer og af mindre klynger af træer, hvor man kan se deres indbyrdes fordeling af grenene, vil jeg være meget glad for at høre om det og at se dem, blot du sender mig en mail om det. Jeg har desværre ikke plads i min mailboks til at kunne modtage billeder uden forudgående varsel.

Naturmaterialer.

Når jeg er ude i naturen, vil jeg også tage billeder af forskellige naturmaterialer, jeg selv bruger til at lave modeltræer af. Forhåbentlig kan jeg finde plantenavne og andre suppelrende oplysninger i en eller anden bog fra biblioteket.

Trætyper.

Jeg håber i netbladet at kunne bringe "byggebeskrivelser" til de almindeligste danske træer i de mest anvendte modelscalaer.
Skulle du sidde med konkrete ønsker, modtager jeg dem gerne, men kan ikke love at de kommer i netbladet. Jeg bliver nok nød til at begrænse udvalget, hvis jeg skal kunne overkomme det.

Jeg ved at der ligger beskrivelser til at lave træer efter forskellige steder på nettet. Hvis jeg må bruge dette materiale i netbladet, vil jeg gerne høre fra ophavsmanden selv, så jeg er sikker på, ikke at få problemer med ophavsretten. Jeg angiver selvfølgelig i netbladet, hvem materialet stammer fra.

Al hjælp er velkommen.

Hvis du vil hjælme med materiale og modeltræer, så send en mail til admin@modelbane-piger.dk subject: modeltræer.

Jeg vil forsøge at orientere om hvilke trætyper, størrelser og fremgangsmåder, jeg får beskrivelser til, så I ikke sender materiale svarende til det jeg allerede har modtaget.

Rigtig mange beskrivelser ville være en god julegave.

Jeg savner et stråtag.
Hans Christensen

Hej

Jeg har prøvet at lave et par huse til mit N-anlæg, og jeg har mod på senere at prøve med et hus med stråtag. Men jeg kunne godt bruge et godt tip. Når jeg ser billeder af huse med stråtag, så står taget som en flade, uden at man kan se længden af stråene. Så man kan ikke bare lægge 87 paralle stykker strikkegarn, og så få et korrekt tag ud af det. Så hvis der er nogen, som har en god ide, vil den være velkommen. Det gør jo ikke noget, at det er en nem løsning, bare det ser korrekt ud.

Venlig hilsen
Hans Christensen

Hvis du kan hjælpe Hans, beder vi dig lave en beskrivelse, meget gerne med ilustrationer, og maile den til admin@modelbane-piger.dk.

Hans vil få en kopi af din mail og beskrivelsen vil blive lagt ind under Tip og ideer.Jeg savner en spor N klub.
Kim Seidenfaden

Hej

Jeg kunne godt tænke mig at få oplyst om I ved om der direkte eksisterer nogle klubber indenforspor N 1:160 på Sjælland, gerne vestSjælland ......

Kim

Hvis du kan hjælpe Kim, beder vi dig lave en beskrivelse, meget gerne med ilustrationer, og maile den til admin@modelbane-piger.dk.

Kim vil få en kopi af din mail og beskrivelsen vil blive lagt ind under Tip og ideer.Jeg savner en varmesav.
Kim Seidenfaden

Hej

... og hvis I kunne finde nogle tegninger på hvordan man fremstiller en varmesav. Det er sådan en man skærer flamingo med. Det er noget med en varmetråd ved jeg, men hvad skal der ellers bruges?

Kim

Hvis du kan hjælpe Kim, beder vi dig lave en beskrivelse, meget gerne med ilustrationer, og maile den til admin@modelbane-piger.dk.

Kim vil få en kopi af din mail og beskrivelsen vil blive lagt ind under Tip og ideer.Jeg savner mål på elmaster.
Morten Yderstræde

Hejsa.
Jeg kunne godt bruge nogle billeder og mål (længde, tykkelse og antal tråde) mm. på telegrafmaster, elmaster ogl. fra midten af 50èrne til midten af 70èrne.

mvh
Morten Yderstræde

Hvis du kan hjælpe Morten, beder vi dig lave en beskrivelse, meget gerne med ilustrationer, og maile den til admin@modelbane-piger.dk.

Morten vil få en kopi af din mail og beskrivelsen vil blive lagt ind under Tip og ideer.Jeg savner sne til julediorama.
Manuela

Sikke dog et par skønne sider (Den Lille Husbygger og den Lille Havemand). Min mand og jeg er begejstrede; vi er gået i gang med et mere omfattende "nisselandskab" i dioramastil og har fået kaskader af gode ideer inde på dine sider. Min and er p.t. i gang med et lille bindingsværkshus og jeg er gået i gang med stalden. Hvilke materialer bruger du som sne?

M.v.h. Manuela

Hvis du kan hjælpe Manuela, beder vi dig lave en beskrivelse, meget gerne med ilustrationer, og maile den til admin@modelbane-piger.dk.

Manuela vil få en kopi af din mail og beskrivelsen vil blive lagt ind under Tip og ideer.

Se indsendt forslag