Små miljøer

Grisesti
Merete Nærum-Pedersen, DMJK´s modulanlæg
merete_np@hotmail.com

Til grisestien er brugt: Taget på hytten er lavet af bunden fra er æske med småkager eller chokolade. Den er rillet på trærs.
Taget klippes langs riller i begge ender og klippes lige af på siderne.
Dette stykke bølgeblik males, gerne på begge sider.
Taget holdes ned mod et stykke pap men rillerne langs pappet og der tegnes langs tagets inderside. Dette bliver gavlen i hytten. Ved tagets underkant forlænges gavlen til den ønskede højde.
Der skære et dørhul i gavlen og der laves endnu en gavl magen til den første med uden dør. Gavlene males.
Gavlene limes fast under taget langs dettes to ender.
Der laves to sidemure, som passer langs tagkanterne mellem de to gavle. De males og limes på plads. Nu er selve skuret færdigt. Det mangler bare at blive svinet til med lidt brun/grå maling for neden.

Hegnet startes lige op af husets gavl med dør. Stolperne limes fast i underlaget i hvert hjørne af grisestien. Sær evt et par ekstra stopler, hvis stien er stor.

Bunden i stien males jordbrug og inden malingen er tør drysses lidt småstumper cisal (strå) og lidt grønt på jorden. Fodertruet limes fast ved stiens yderkant.

Inden grisene limes fast nede i stien må der gerne laves lidt mudderbrunt i bunden, så de bliver beskidte på maverne.

Til sidst limes brædder og grene vandret mellem stolperne. Der må gerne være knækkederædder i mellem, bare grisene ikke kan slippe ud eller lav hul i hegnet og nogle børn der jagter en lille gris udenfor grisestien.

P.s. husk lidt mad i truet.