Små miljøer

Biavler
Merete Nærum-Pedersen
merete_np@hotmail.com

Til biavleren bruges:
En figur, gerne en banearbejder med en smørekande i hånden, males med hvidt tøj.
Der laves en hat med bred skygge hele vejen rundt, til personen. Det behøver kun at være en skive af tyndt pap, med et hul i midten, der passer på figurens hoved. Hatten limes fast og males hvid.
Der laves et binet omkring hatten. Dette klippes ud af et stykke tyndt, gerne lidt åbent, hvidt stof. Klip en strimmel, der er lidt længere end hatteskyggens omkreds om som kan nå fra hatteskyggen og helt ned til figuren. Stoffet må gerne være lidt for langt og krølle lidt for neden.
Stofstrimlen limes fast til hatteskyggen for oven, så de to ender går lidt ind over hinanden ved figurens nakke.
Stofstrimlen underkant limes fast til figurens skuldre, ryg og bryst, gerne lidt sammenkrøllet, så bierne ikke kan komme ind.

Der laves nogle bistader efter beskrivelsen hos Den lille havemand. Lav gerne en serie bistader på en gang, 5-10 stykker kan let fordeles rundt omkring på anlægget, enkeltvis eller i smågrupper.

Bistader står oftest på et område med lidt højt græs. Er der flere stader, står de med et par meters mellemrum. Antallet af stader af hænger af, hvor mange blomster der er i området omkring bistaderne. Er der mange blomstrende buske eller f.eks. kløvermarker på anlægger, bør der være 3 - 4 bistader i gruppen.
Man kan sætte blomstrende buske eller måske frugttræer omkring bistaderne.